100% COLLAGEN HYDROLYSATE - MAXLER
Kolagen je glavni strukturalni protein u vanćelijskom prostoru i sastavni je deo raznih vrsta vezivnog tkiva u organizmu. Kod sisara predstavlja najzastupljeniji protein jer je zastupljen u 25–35% ukupne količine telesnih proteina. Sastoji se od međusobno povezanih aminokiselina koje čine vezivno tkivo tetiva, ligamenata i kože.
Hidrolizat kolagena je enzimski ili hemijski obrađen kolagen dobijen iz goveđe, volovske ili svinjske kože i kostiju. Hidrolizat kolagena se sastoji od hidrosolubilnih peptida različitih molekulskih masa. Ovi peptidi su bogati aminokiselinama koje se nalaze u kolagenu. Hidrolizom kolagena animalnog porekla dobija se heterogena smesa proteina – želatin – koji se kao takav ne može naći u prirodi, već se dobija kuvanjem goveđih, svinjskih i volovskih kostiju i kože. Prema biološkoj vrednosti, kolagen spada u nepotpune proteine jer je deficitaran u L-triptofanu.
Kolagen je komponeta koja se već destinama godina koristi kao sastojak svih "Beauty" proizvoda.
Kolagen je najvažnija belančevina u ljudskom organizmu. On obuhvata oko 40% od svih belančevina i osnovni je deo vezivnog tkiva. Odgovoran je za stanje kože, očne jabučice, kostiju, kose i noktiju. Na osnovu najnovijih naučnih istraživanja stanje kolagena u organizmu određuje biološki uzrast čoveka, što se najviše vidi po promenama na koži.
Kolagen je amino kiselina koja je zastupljena u telu ali povećnjem godina tj starenjem njena koncetracija se smanjuje. Prvi pokazatelji da Vam je potrebna dodatna suplemetacija kolagenom je gubitak elastičnosti kože, gubitak sjaja i kvaliteta kose i noktiju kao i bolovi u zglobova.
PODACI O NUTRITIVNOJ VREDNOSTI:
Broj doza po pakovanju: 30
Sastav po serviranju (10g - jedna dozirna merica:
|
Energetska vrednost |
4 kcal/155 kJ |
Proteini ( hidrolizat goveđeg kolagena (100%). |
9,1g |
Ugljeni hidrati
od čega šećeri |
0g
0g |
Masti
od čega zasićene masti
|
0g
0g |
So |
0g |
PAKOVANJE: 300g
UPOTREBA: Sadržaj jedne dozirne merice (10g) razmutiti u 250ml vode.