OMEGA 3 - NOW FOODS....
Eskimsko stanovništvo zapadnog Grenlanda gotovo da ne poznaje bolesti srca, moždani udar, lošu cirkulaciju, to jest bolesti koje su najčešće u današnjoj civilazaciji. U ishrani Eskima takođe preovlađuju masti i proteini, koje su generalno označene kao uzrok navedenih bolesti, ali razlika je što Eskimi koriste uglavnom namirnice morskog porekla bogate koje nezasićenim masnim kiselinama. To su meso foke i ribe hladnih mora, pa tako unose 10 puta više nezasićenih masnih kiselina od stanovnika Evrope,koji uglavnom koriste zasićene masne kiseline.
Omega 3 je riblje ulje dobijeno od riba koje žive na velikim dubinama u severnim morima i sastoji se od nezasićenih masnih kiseline EPA i DHA. One su veoma važne kao dodatak ishrani, jer pomoću njih nastaje hormon prostaglandin koji reguliše sistem cirkulacije, imunološki sistem, metabolizam masti, nivo holesterola i triglicerida, reumatoidna oboljenja, oboljenja nervnog sistema (multipleks sklerozu) i osteoporozu. Novija istraživanja dokazuju da pojačan unos Omega 3 omogućava bolju koncetraciju i pamćenje naročito kod dece.
SASTAV PO SERVIRANJU (2 softgel kapsule):
Natural Fish Oil Concentrate
Omega-3 Fatty Acids 680
Eicosapentaenoic Acid (EPA) 360
Docosahexaenoic Acid (DHA) 240
Other Omega-3 Fatty Acids 240 |
2.0 g (2,000 mg) |
PAKOVANJE : 200 gelkapsula.
UPOTREBA : 1gelkapsula uz svaki obrok (3 gel kapsule dnevno).