MusclePharm Essentials Creatine

MusclePharm Essentials Creatine
300g
60
3190 Din


CREATINE - MUSCLEPHARM....Kreatin je i danas najprodavaniji suplement u sportskoj ishrani, a pojavio se još u 90-im godinama!


Zašto je tako popularan?

Možemo reći da se kreatin najviše isplati po pitanju učinkovitosti. To je glavni energent za mišićne kontrakcije. Korištenje ovog preparata, izaziva porast nivoa fosfokreatina u mišićima(glavni učesnik u sintezi ATP-a), naravno u kombinaciji s treningom i punjenjem rezervi glikogena (najoptimalnije s dekstrozom ili maltodekstrinom).

Šta to znači u praksi?

Konzumiranje kreatina, dovodi do povećanja energije i snage (u teretani ćete moći podići veće težine nego do sada). Kreatin odlaže umor. Tako da ćete moći više trenirati nego do sada, omogućava veću eksplozivnost tako da će vam pomoći kod sportova kao što su: fudbal, košarka, odbojka, tenis, rukomet, bacanje kugle, diska, koplja, sprinteva, rugby-a itd.

One koje zanima više o njegovom dejstvu - organizam tokom sinteze ATP koristi kreatin monohidrat. Kreatin ima važnu ulogu u procesu kontrakcije mišića. ATP daje energiju tako što se jedan od molekula fosfata odvaja i tako se stvara jedan drugi spoj i to ADP (adenosine diphosphate). Nažalost u mišićnim tkivima se nalazi samo mala količina ATP-a. Kreatin predaje svoje molekule fosfata ADP-u, te se ponovo stvara ATP, što muskulatura može opet da koristi prilikom kontrakcija. Kreatin pomaže i u regeneraciju mišića.

PODACI O NUTRITIVNOJ VREDNOSTI:

Broj doza po pakovanju: 60
Sastav po serviranju: 5g:
Creatine Monohydrate 5g


PAKOVANJE: 300g.

UPOTREBA:Jedna doza (5 grama -kafena kašičica) pre i nakon treninga. U danima pauze jedna doza ujutru.

"X SPORT" S.Z.T.U.R I TERETANA, Branimira Ćosića 11, Novi Sad | MB: 56419101 | PIB: 103278319