Načini plaćanja

1. Gotovinski
Plaćanje se vrši pouzećem, odnosno vrednost paketa plaćate kuriru koji Vam dostavi paket.

2. Uplatnicom i elektronski
Plaćanje uplatnicom podrazumeva da svoju narudžbinu možete platiti direktnom uplatom u bilo kojoj pošti ili banci ili elektronskom uplatom putem aplikacije ili sajta elekronskog bankarstva banke u kojoj imate otvoren račun.
Detaljne podatke koje je potrebno navesti na uplatnici dobijate putem e-maila neposredno nakon potvrde narudžbine od strane naših operatera. Po evidentiranju Vaše uplate, roba se šalje na izabranu adresu isporuke.

Pravna lica, preduzetnici, sportska društva i klubovi proizvode mogu da plaćaju i preko računa uplatom na naš tekući račun . Ako želite da proizvode platite preko računa kontaktirajte nas na 021/477-0497 kako bi uzeli detalje Vaše narudžbine i podatke radi izdavanje predračuna. Nakon Vaše uplate paket Vam šaljemo na željenu adresu.

T.R. 160-263700-11 - Banca INTESA

3. Plaćanje platnim karticama online

3.1. Prihvaćene platne kartice
Plaćanje proizvoda na našoj internet prodavnici je moguće izvršiti na jedan od sledećih načina: platnim karticama - VISA, Maestro ili MasterCard koje podržavaju plaćanje preko Interneta. Plaćanje karticama je realizovano u saradnji sa AllSecure doo i Banca Intesa i obavlja se na bezbedan i sertifikovan način preko AllSecure Paymet Gateway-a, jednostavnim unosom podataka sa platne kartice.

Nakon što se unesu podaci o kartici i potvrdi plaćanje, banka autorizuje transakciju i time je porudžbina odobrena i ulazi u dalji proces pripreme za isporuku. Iznos će biti rezervisan na vašoj kartici (računu) i neće Vam biti raspoloživ za drugu namenu.

Transkacija će biti kompletirana i iznos skinut sa vašeg računa tek kada su proizvodi pripremljeni za transport i predati kurirskoj službi. U slučaju da se plaćanje ne kompletira, odnosno iznos se ne skine sa računa do isteka 14 dana od prihvatanja Vaše porudžbine, ta porudžbenica će biti otkazana i izbrisana. Nakon isteka roka od 14 dana , novac rezervisane na Vašem računu se oslobadjaju i biće Vam ponovo na raspolaganju. Nakon toga možete ponoviti istu ili novu porudžbinu, i izvršiti plaćanje vezano za njih.

Proverite kod banke koja je karticu izdala da li Vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta.

3.2. Proces plaćanja platnim karticama online
 • Kupac bira način plaćanja platnom karticom online.
 • Kupac unosi podatke sa kartice: ime i prezime, broj platne kartice, CVV kod, mesec i godinu isteka platne kartice.
 • Kupac se mora složiti sa uslovima plaćanja platnim karticama kako bi kompletirao proces plaćanja.
 • Kupac se preusmerava na stranicu za proveru 3DSecure.
 • Nakon uspešne provere od strane 3DSecure sistema, sredstva na kartici se rezervišu za ovu kupovinu.
 • U trenutku slanja robe, prodavac će kompletirati transakciju, a sredstva sa platne kartice kupca će biti prebačena na račun prodavca.

3.3. Zaštita podataka prilikom plaćanja
Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola, primenom najsavremenijih metoda tokenizacije osetljivih podataka, i u skladu sa PCI-DSS standardima. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni trgovcu.

3D Secure zaštita za sve trgovce i kupce - AllSecure Payment Gateway koristi najviše globalne standarde zaštite i privatnosti podataka. Svi trgovci koji koriste AllSecure Payment Gateway su automatski uključeni u 3D-Secure zaštitu, čime se kupcima garantuje bezbednost kupovine. Brojevi platnih kartica kupaca se ne čuvaju na sistemu trgovca a sami upis se štiti SSL enkripcijom podataka.

PCI DSS Standardi - AllSecure Payment Gateway se konstantno usaglašava sa svim zahtevima kartičarskih organizacija u cilju povećanja nivoa bezbednosti trgovaca i kupaca. Od 2005 godine do danas, bez prekida, sistem je sertifikovan kao PCI-DSS Level 1 što predstavlja najviši standard u industriji. PCI Data Security Standard (PCI-DSS) je norma koja definiše neophodne mere bezbednosti pri obradi, čuvanju i prenošenju osetljivih kartičarskih podataka. PCI Standardima se štite osetljivi podaci o korisniku kartice tokom celog procesa plaćanja: od momenta unosa podataka na prodajnom mestu trgovca, tokom komunikacija između trgovca i relevantnih banaka i kartičarskih organizacija, kao i kasnije čuvanje tih podataka.

3.4. Prenos novčanih sredstava sa platne kartice kupca na račun prodavca
 • Nakon završenog procesa kupovine, sredstva se rezervišu, ali ne prenose odmah na račun prodavca.
 • U trenutku slanja robe, novčani iznos se prenosi sa platne kartice kupca na račun prodavca.
 • Prodavac može izdati nalog banci kupca za prenos sredstava u iznosu manjem ili jednakom rezervisanom.
 • U slučaju da prodavac nije u mogućnosti isporučiti sve naručene proizvode, izdaće se nalog banci za prenos dela rezervisanih sredstava.

3.5. Odustajanje od kupovine
Ako kupac odustane od kupovine, prodavac će izdati nalog banci kupca da poništi rezervaciju inicijalnog iznosa. Banka će vratiti rezervisani iznos na platnu karticu kupca.

3.6. Povraćaj sredstava naplaćenih preko platne kartice
U slučaju povraćaja sredstava kupcu koji je predhodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, taj povraćaj se vrši isključivo preko iste VISA, Maestro ili MasterCard kartice koja je korištena za plaćanje. Ovo znači da će naša banka na naš zahtev obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

3.7 Izjava o konverziji plaćanja (Srbija)
Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije/Vaša banka izdavalac, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu i one koju možete videti na vašem bankovnom izvodu.

3.8 Zaštita privatnosti korisnika
U ime X Sport internet prodavnice obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u X Sport internet prodavnici (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

3.9 Izjava o PDV-u
PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova

3.10 Dostava robe i eventualna ograničenja
Isporuka paketa se vrši preko kurirske službe D Express, dostava paketa je na kućnu adresu ili po dogovoru sa kurirom.
Proizvod(i) naručeni radnim danom (pon-pet) do 14h će biti poslati istog dana a proizvodi naručeni vikendom ili državnim praznikom će biti poslati prvog sledećeg radnog dana.
Rok isporuke paketa je 48h osim ako je proizvod naručen u petak ili dan pre nekog neradnog dana tj državnog praznika.
Isporuka se vrši samo na teritoriji Republike Srbije.

3.11 Politika reklamacija
Svi proizvodi koji su istaknuti u internet prodavnici u potpunosti odgovaraju osobinama proizvoda u stvarnosti.
Kupac može vratiti naručeni proizvod u jednom od slučajeva:
 1. Ako proizvod u stvarnosti ne odgovara opisu proizvoda na sajtu
 2. Ako je proizvod oštećen prilikom transporta
Pre vraćanja robe obavezno se konsultujte sa prodavcem! Vraćanje robe bez prethodne konsultacije sa prodavcem neće biti prihvaćeno!

Transportne troškove vraćanja robe snosi prodavac. Vraćena roba može biti zamenjena ispravnom, a ukoliko to nije moguće prodavac je dužan izvršiti povrat sredstava kupcu u iznosu u kojem je vraćeni proizvod naplaćen od kupca.

Molimo Vas da ukoliko primetite da je paket oštećen odmah to prijavite kuriru koji Vam je dostavio paket kako bi na licu mesta načinili zapisnik o oštećenju. Naknadne reklamacije kurirska služba neće uvažiti.-Za kupovinu preko 5000din. ostvarujete besplatnu dostavu.
-Za kupovinu preko 10.000din. uz besplatnu dostavu ostvarujete i popust od 10% (osim za posebno označene artikle)
.
"X SPORT" S.Z.T.U.R I TERETANA, Branimira Ćosića 11, Novi Sad | MB: 56419101 | PIB: 103278319