QNT Creatine Monohydrate

QNT  Creatine Monohydrate
QNT
800g
160
4700 Din


CREATINE MONOHIDRATE - QNT....

Mnogo godina unazad kreatin je poznat kao jedan od najneophodnijih suplemenata za sportiste koji imaju ambiciju za povećanjem mišićne snage i mase.

Kreatin je po prirodi prisutan u mišićima, a po strukturi zapravo predstavlja tri-peptid koga čini kombinacija 3 amino kiseline ( Metionin, Arginin i Lizin ) i kao takav igra centralnu ulogu u procesu mišićne kontrakcije.Kreatin donira fosfatnu jedinicu ADP-u ( adenozin difosfatu) kako bi ga ponovo pretvorio u ATP ( adenozin trifosfat ) i time obezbeđuje prolongiranu mišićnu funkcionalnost.To praktično znači : više snage, više ponavljanja, mogućnost korišćenja većeg opterećenja!

U funkciji fosfatnog donora – transportera, kreatin veoma brzo sintetiše ATP i povećava mu zalihe a time i anaerobne kapacitete ( snagu, eksplozivnost, veći broj ponavljanja itd.) kao i ubrzani oporavak između serija. Kreatin povećava volumen mišića time što pospešuje ćelijsku hidriranost.Povećava retenciju intraćelijske koncetracije vode, što mišiću daje puniji i čvršći izgled.

On je izuzetno efikasan suplement u kombinaciji su anaerbonim treningom, treninzima snage i eksplozivnosti. Kreatin monohidrat, iako je široj javnosti postao poznat još 70-ih godina 20. veka predstavlja i dan danas jedan od najpopularnijih suplemenata uopšte!On je najjednostavniji, najistraživaniji ali i najisplativiji kreatin koji postoji.

PAKOVANJE: 800g

PODACI O NUTRITIVNOJ VREDNOSTI:

Broj doza po pakovanju: 160
Sastav po serviranju: 5g:
Kreatin monohidrat
5g


UPOTREBA: 2,5gr (½ kafene kašike) pre i posle treninga – 5gr ukupno. Može biti rastvoren u 150-200ml mlake vode ( obzirom da mu takva temperatura obezbeđuje bolje rastvaranje ) ili sa mlakim voćnim sokom (npr. od grožđa) za one koji žele da iskoriste benefite insulina koji se otpušta unosom prostih ugljenih hidrata.
"X SPORT" S.Z.T.U.R I TERETANA, Branimira Ćosića 11, Novi Sad | MB: 56419101 | PIB: 103278319