UNIVERSAL NUTRITION Animal Fury (80g)

UNIVERSAL NUTRITION Animal Fury (80g)
80g
10
1290,00 RSD


ANIMAL FURY - UNIVERSAL NUTRITION....

Animal Fury je formula koja kombinuje proverene sastojke pre-workout preparata: citrulin-malat, beta-alanin, L-tirozin i kofein, sve u efikasnim dozama a uz dodatak BCAA (aminokiselina razgranatog lanca).

L-citrulin je alfa-aminokiselina prisutna praktično u svim živim organizmima. Jedan od bogatijih izvora je lubenica odakle je prvi put i izolovan. Prekursor je L-arginina. L-citrulin je koristan prilikom tretmana i lečenja u slučajevima hipertenzije, metaboličkog sindroma i kardiovaskularnih bolesti, a ima i pozitivnu ulogu u metabolizmu proteina u mišićima. U Animal Fury formuli korišćen je oblik L-citrulin-DL-malat (1:1) koji kombinuje efekte aminokiseline L-citrulina i jabučne kiseline, što je kombinacija koja povoljno deluje na povećanje nivoa ATP-a i bolju cirkulaciju u angažovanim mišićima što dovodi do smanjenja zamora, veće izdržljivosti i brže regeneracije.

Aminokiseline razgranatog lanca (L-leucin, L-izoleucin i L-valin) prisutne u proizvodu su esencijalne aminokiseline koje se nalaze u proteinima svih živih bića. Igraju važnu ulogu u regulaciji energije i metabolizmu proteina. Mogu poslužiti kao izvor energije za skeletne mišiće, naročito u periodu metaboličkog stresa i kod osoba sa intenzivnom fizičkom aktivnošću.

Beta-alanin je neesencijalna aminokiselina, što znači da se sintetiše u organizmu uz pomoć enzima beta-alanin sintetaze. Prekursor je karnozina koji odlaže zamor skeletnih mišića, produžava izdržljivost kod aerobnog i anaerobnog vežbanja, povećava mišićnu masu, snagu mišića i potrošnju energije.

L-tirozin je aromatična uslovno esencijalna aminokiselina koja učestvuje u brojnim metaboličkim procesima.

Kofein je alkaloid koji se u prirodi u najvećoj količini nalazi u zrnu kafe, listovima crnog i zelenog čaja, plodu guarane, kakao zrnu i dr. Deluje kao stimulator centralnog nervnog sistema, povećava koncentraciju, pažnju i budnost, smanjuje osećaj zamora, ubrzava rad srca, povećava krvni pritisak i smanjuje apetit. Kod sportista se koristi zbog potencijalne sposobnosti da poveća mentalnu snagu i obezbedi dostizanje mehaničke granice stimulisanjem aerobnih i anaerobnih energetskih sistema.PODACI O NUTRITIVNOJ VREDNOSTI:

Broj doza po pakovanju: 10
Sastav po serviranju: 1/2 dozirne merica:
Instant BCAA Blend
(Leucine, Isoleucine, Valine)
2500mg
Citrulline Malate 3000mg
Beta Alanine 1000mg
L-Tyrosine 500mg
Caffeine Anhydrous 175mg


PAKOVANJE. 80g

UPOTREBA: pomešati pola merice praška (oko 8 g) sa oko 180 ml izabranog napitka i popiti 30 minuta pre treninga.

NAPOMENA: Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina, trudnicama, ženama koje žele da ostanu u drugom stanju i dojiljama. Pre uzimanja proizvoda, treba se posavetovati sa lekarom ili farmaceutom, naročito ako imate oboljenje, ili imate porodičnu istoriju bolesti kao što su: oboljenje srca, štitne žlezde, jetre, bubrega, dijabetes, visok krvni pritisak, česte glavobolje, depresiju ili druga psihijatrijska oboljenja, glaukom, problemi sa uriniranjem, uvećanje prostate, oboljenja koja prate napadi, ili ako koristite lekove kao što su: inhibitori monoaminooksidaze (MAO-inhibitori) antidepresivi ili bilo koji drugi lek ili dodatak ishrani. Prekinite upotrebu preparata 2 nedelje pre hirurške intervencije. Ne koristite proizvod ako ste preosetljivi na kofein, ili ako imate visok krvni pritisak, probleme sa srcem. Ne koristite ga istovremeno sa drugim proizvodima koji sadrže kofein. Beta-alanin može izazvati prolazne smetnje-bockanje, ukočenost. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.
"X SPORT" S.Z.T.U.R I TERETANA, Branimira Ćosića 11, Novi Sad | MB: 56419101 | PIB: 103278319