NATROL Milk Thistle Advantage™ 525 mg

NATROL Milk Thistle Advantage™ 525 mg
60 kapsula
30
1550,00 RSD


MILK THISTLE ADVANTAGE - NATROL....

- štiti jetru od toksina i pomaže njenu regeneraciju

- antioksidans

- 420 mg Silimarina po porciji

- 100 % vegetarijanska formula


Natrol® Milk Thistle Advantage™ predstavlja kombinaciju moćnog mleka semena čkalja, standardizovanog na 80 % silimarina, i ekstrakata biljaka koje služe kao podrška dejstvu ove moćne biljke.

Silimarin, kompleks flavonoida dobijenih iz mleka semena čkalja, daje podršku zdravlju jetre, pomaže u eliminaciji metaboličkih nusprodukata organizma, a u sadejstvu sa drugim biljnim ekstraktima u sastavu Milk Thistle Advantage™, omogućava jačanje ćelijskih membrana, ima antioksidativno dejstvo, regeneriše i pomlađuje jetru.

Podaci o aktivnim komponentama:

Seme čkalja ima hepatoprotektivni efekat (utiče na zaštitu jetre). Smatra se da su za to glavne odgovorne komponente silimarin, ali i silikristin i silidianin. Ova jedinjenja sprečavaju ulazak toksina i njihovo vezivanje za određena mesta promenom spoljašnje membrane ćelija jetre. Podstiče stvaranje glutationa (antioksidans) u jetri, želucu i crevima, a koristi se i za detoksifikaciju ćelija u jetri. Silibinin smanjuje oksidaciju glutationa u jetri i mitohondrijama, koju izaziva prevelika količina gvožđa i predstavlja blago sredstvo za heliranje gvožđa (helat – oblik gvožđa čiji je višak moguće izlučiti preko jetre i bubrega). Silimarin ima antiinflamatomo (antiupalno) dejstvo. Štiti bubrege i prostatu, deluje holagogno (stimuliše lučenje sokova žuči), štiti jetru od otrova i pomaže njenu regeneraciju.

Maslačak - Gorke supstance maslačka deluju kao holagog (stimulišu lučenje sokova žuči) i sekretolitik (razlaže sekret) u gornjem delu gastrointestinalnog trakta (GIT). Maslačak se primenjuje kod dispeptičkih poremećaja (poremećaja u probavi), infekcija urinamog trakta, poremećaja u radu jetre i žučne kese, kao i kod gubitka apetita.

Crna rotkva - Deluje holeretički (poboljšava izlučivanje sokova žuči) i antimikrobno, a podstiče i pokretljivost gornjeg dela gastrointestinalnog trakta (GIT), zbog prisustva karakterističnog ulja. Kod pacijenata sa hroničnim bronhitisom, deluje sekretolitički (razlaže sekret).
Čičak ima blagu antimikrobnu aktivnost.

Đumbir – deluje inotropno (povećava snagu srčanog mišića), antitrombotički (sprečava prekomerno zgrušavanje krvi), ima antioksidativno, antimigrenozno i antilipidemijsko dejstvo (sprečava nagomilavanja masti u organizmu), a podstiče lučenje pljuvačke, želudačnih sokova i žuči.

Peršun - Iako mehanizam delovanja još uvek nije u potpunosti jasan, herba i koren peršuna se koriste za oboljenja urinarnog trakta, kao što su infekcije urinamog trakta, kamen u bubregu ili mokraćnoj bešici.

PAKOVANJE 60 kapsula

UPOTREBA: Dve kapsule dnevno uz obrok"X SPORT" S.Z.T.U.R I TERETANA, Branimira Ćosića 11, Novi Sad | MB: 56419101 | PIB: 103278319