NOW Indole-3-Carbinol 200 mg

NOW Indole-3-Carbinol  200 mg
Ima na lageru
60 veg.kap,
60
4290 DinINDOLE 3-CARBINOL - NOW FOOD

Krstasto povrće (kupus, brokoli, karfiol itd.) Jedinstveno je u spoju koji sadrži sumpor nazvan Indole-3-karbinol (I3C). U kiseloj želučanoj sredini I3C se lako pretvara u DIM (diindolilmetan) plus čitav spektar dodatnih spojeva koji pokazuju da neutraliziraju slobodne radikale i potiču pravilnu detoksikaciju. Studije su pokazale da dodatak I3C može pomoći u održavanju zdravlja dojke,prostate i drugih reproduktivnih organa. Iako I3C je normalno veoma nestabilan, Now Indol-3-Carbinol upakovan je i laboratoriski testiran kako bi se osigurao potenciju tokom svog roka trajanja

Šta je Indole-3 Carbinol?
Indol-3-karbinol je prirodni ekstrakt brokolija i u organizmu deluje kao snažan antioksidant, detoksifikator i anti-kancerogen.

Koja je uloga Indole-3 Carbinola?
Indol-3-karbinol sprečava stvaranje toksičnog metabolita estrogena i podstiče stvaranje anti-estrogena (2-Hydroxylering), koji deluje preventivno i terapijski kod navedenih tumora. Infekcija HPV virusom dovodi do povišenog rizika na rak grlića materice, koji biva dodatno pojačan nivoom estrogena kod žene. Njegova pozitivna dejstva dokazana su i kod raka prostate, kože i debelog creva. Indol-3-karbinol pobuđuje apoptozu (samoubistvo kancerogenih ćelija), sprečava oštećenja DNK i povećava nivo gena prigušivača tumora, blokira dioksin. Takođe pomaže bubrezima u izlučivanju mokraće.


PODACI O NUTRITIVNOJ VREDNOSTI:

Broj doza po pakovanju: 60
Sastav po serviranju (1 Veg.kap.):
Indole-3-Carbinol (I3C) 200mg
Flax Seed Lignan Extract (Linum usitatissimum) (Seed Coat) 200mg


PAKOVANJE: 60 Veg.Kapsula

UPOTREBA: Jedna do dve kapsule dnevno uz obrok

"X SPORT" S.Z.T.U.R I TERETANA, Branimira Ćosića 11, Novi Sad | MB: 56419101 | PIB: 103278319