NOW Inositol 500mg

NOW Inositol 500mg
Ima na lageru
100 kapsula
100
1990 DinINOSITOL - NOW FOOD

Inositol je deo B kompleksa. Značajan je za ishranu ćelija centralnog nervnog sistema i učestvuje u razvoju i održavanju zdrave funkcije mozga, a tesno sarađuje sa holinom u transportu i izbacivanju masti iz srca i jetre. Holin i inozitol zajedno sačinjavaju lecitin, lipid koji je neophodan za formiranje ćelijskemembrane, koji ima lipotropno dejstvo i podržava apsorpciju vitamina A i B-1.

Inozitol je vitalan za rast kose (antialopecija faktor) i kao deo lecitina, zajedno sa holinom, može da učestvuje u preventivi stvaranja i smanjenju holesterola.
Postoje tvrdnje da ima umirujući efekat na nervni sistem, pa potencijalno može da bude podrška terapijama depresije, napadima panike, pa čak i preventiva Alzheimerove bolesti.

Nedostatak inozitola može da ima za posledicu masnu degeneraciju jetre, smetnje u rastu i gubitak dlaka. Utvrđeno je i da je hipertireoza uvek praćena manjkom inozitola.
Inozitol ima umirujuće dejstvo i može da bude od koristi kod pojave ekcema.
Apsorpciju inozitola pomažu vitamini B kompleksa, vitamin C, fosfor i linoleinska kiselina, a odmažu velike količine šećera, kafa, čaj alkohol i kukuruz. Estrogeni i sulfonamidismanjuju koncentracije inozitola u organizmu.

Inozitol se nalazi u citrusnom voću (osim u limunu), orasima, pirinču, cerealijama, integralnim namirnicama itd. Ljudi koji konzumiraju velike količine kafe, mogu imati povećane potrebe za inozitolom

PODACI O NUTRITIVNOJ VREDNOSTI:

Broj doza po pakovanju: 100
Sastav po serviranju: (1 kapsula):
Inositol 500mg


PAKOVANJE: 100 kapsula.

UPOTREBA: Jenda kapsula dnevno po potrebi.

"X SPORT" S.Z.T.U.R I TERETANA, Branimira Ćosića 11, Novi Sad | MB: 56419101 | PIB: 103278319