NUTRIVERSUM Creatine Monohydrate

NUTRIVERSUM Creatine Monohydrate
500g
100
1990 Din


CREATINE MONOHYDRATE - NUTRIVERSUM

Mnogo godina unazad kreatin je poznat kao jedan od najneophodnijih suplemenata za sportiste koji imaju ambiciju za povećanjem mišićne snage i mase.

Kreatin je po prirodi prisutan u mišićima, a po strukturi zapravo predstavlja tri-peptid koga čini kombinacija 3 amino kiseline ( Metionin, Arginin i Lizin ) i kao takav igra centralnu ulogu u procesu mišićne kontrakcije.Kreatin donira fosfatnu jedinicu ADP-u ( adenozin difosfatu) kako bi ga ponovo pretvorio u ATP ( adenozin trifosfat ) i time obezbeđuje prolongiranu mišićnu funkcionalnost.To praktično znači : više snage, više ponavljanja, mogućnost korišćenja većeg opterećenja!

U funkciji fosfatnog donora – transportera, kreatin veoma brzo sintetiše ATP i povećava mu zalihe a time i anaerobne kapacitete ( snagu, eksplozivnost, veći broj ponavljanja itd.) kao i ubrzani oporavak između serija. Kreatin povećava volumen mišića time što pospešuje ćelijsku hidriranost.Povećava retenciju intraćelijske koncetracije vode, što mišiću daje puniji i čvršći izgled.

On je izuzetno efikasan suplement u kombinaciji su anaerbonim treningom, treninzima snage i eksplozivnosti. Kreatin monohidrat, iako je široj javnosti postao poznat još 70-ih godina 20. veka predstavlja i dan danas jedan od najpopularnijih suplemenata uopšte!On je najjednostavniji, najistraživaniji ali i najisplativiji kreatin koji postoji.PODACI O NUTRITIVNOJ VREDNOSTI:

Broj doza po pakovanju: 100
Sastav po serviranju (5g):
Kreatin monohidrat 5g


PAKOVANJE: 500g

UPOTREBA: Izmešati jednu kašiku (5 g) proizvoda sa 250 ml hladne vode nakon vežbanja. Za najbolje rezultate, uzimati pre i nakon vežbanja. Početna faza: uzimati najmanje dve porcije dnevno u toku prve nedelje. Nakon toga uzimati jednu porciju dnevno.

"X SPORT" S.Z.T.U.R I TERETANA, Branimira Ćosića 11, Novi Sad | MB: 56419101 | PIB: 103278319