Ostrovit Melatonin 1mg

180 tableta

Ostrovit Melatonin 1mg
Ima na lageru
180 tableta
180
890 DinMELATONIN - OSTROVIT

Melatonin je hormon pinealne žlezde (epifize), koja se nalazi u sredini mozga i koja ga stvara iz serotonina samo u toku noći. Dnevna svetlost inaktivira enzime koji menjaju serotonin u melatonin. Najvažnija uloga melatonina je održavanje ciklusa spavanja i budnog stanja - dnevnog ritma zdravog organizma. Sposobnost produkcije melatonina opada sa starenjem, pa se može nadoknaditi dodacima ishrani. Postoje i drugi uzroci koji mogu da dovedu do onemogućavanja produkcije dovoljnih količina ovog hormona.

Klinički je dokazano da nedostatak melatonina dovodi do poremećaja sna (kad san nije dubok i okrepljujući) ili do nesanice. Ljudi koji putuju avionom brzo prelaze vremenske zone, što je uzrok džet-leg poremećaja, jer telo proizvodi melatonin neusaglašeno sa dobom dana. Zbog toga ga sportisti, koji nemaju vremena za prirodnu adaptaciju posle dugih putovanja, često koriste uoči puta.

Na osnovu medicinskih istraživanja, melatonin ima sledeća svojstva
- usporava proces starenja, deluje kao antioksidant - ublažava posledice stresa
- omogućava zdrav san i lako buđenje
- jača imunitet

PODACI O NUTRITIVNOJ VREDNOSTI:

Broj doza po pakovanju: 180
Sastav po serviranju (1 kapsula):
Melatonin 1mg


PAKOVANJE: 180kapsula.

UPOTREBA: Za skraćenje vremena potrebnog da zaspite, popiti 1 tabletu dnevno, pola sata pre spavanja. Za ublažavanje subjektivnih osećaja povezanih s promenom vremenskih zona pri putovanju avionom, popiti 0,5 mg pre spavanja prvog dana putovanja i po 0,5 mg narednih nekoliko dana nakon dolaska na destinaciju.

"X SPORT" S.Z.T.U.R I TERETANA, Branimira Ćosića 11, Novi Sad | MB: 56419101 | PIB: 103278319