QNT Zink Bisglicinat 15mg 100tab

QNT Zink Bisglicinat 15mg 100tab
QNT
100 tableta.
100
1100,00 RSD


ZINC - QNT

ako da prepoznate nedostatak Cinka?

Prvi simptomi nedostatka Cinka su umor, iscrpljenost, letargija i pored dovoljno sna i odmora. Osetljiva koža sklona aknama, sporo zarastanje rana, modrice, bolovi u mišićima, mučnina, gubitak seksualne želje i apetita, nedostatak ukusa i mirisa, noćno slepilo, opadanje kose, alergije su simptomi koji ukazuju na deficit ovog važnog minerala.Cink se bolje apsorbuje iz životinskih namirnica, pa ga vegetarijanci moraju dodatno unositi. Alkohol i stres utiču na smanjenu apsorpciju Cinka. Takođe, manjak Cinka često imaju ljudi koji imaju insulinsku rezinstenciju.


Zašto je Cink toliko bitan?

Cink je esencijalni mineral koji je presudan za skoro sve aspekte vašeg zdravlja, uključen je u preko 200 enzimskih reakcija. Doprinosi zdravoj funkciji imunološkog sistema. Ima vodeću ulogu u deobi ćelija, kao i u stvaranju i razgradnji nukleinskih kiselina (DNK, RNK). Učestvuje u metabolizmu polnih hormona, štitne žlezde, insulina i hormona rasta.


Kako vam Cink pomaže?
- štiti organizam od virusa i bakterija
- učestvuje u proizvodnji testosterona
- ubrzava oporavak kože u procesu zarastanja rana,
- podržava zdravlje očiju
- utiče na čulo mirisa i ukusa
- štiti ćelije od oksidativnog stresa
- učestvuje u metabolizmu proteina, ugljenih hidrata i masti
- sprečava uvećanje prostate
- stabilizuje nivo šećera u krvi
- doprinosi zdravlju kostiju i zuba
- pomaže kod alergija
- pospešuje rast kose, kvalitet kože i noktiju


Koji Cink da izaberete?

Pri izboru Cinka smo često u dilemi koji odabrati pored velikog izbora. Cink nalazimo u različitim oblicima Cink oksid, Cink glukonat, Cink acetat, Cink Sulfat koji nemaju dovoljnu iskoristljivost u organizmu. Ljudski organizam ne apsorbuje dovoljno dobro minerale. Mnogi faktori utiču na apsorpciju minerala kao što su stil života, ishrana, životna sredina i zdravstveno stanje. Sporu apsorpciju možete sprečiti tako što ćete uzeti oblik minerala koji će naše telo pravilno i maksimalno usvojiti. Da bi se minerali potpuno iskoristili potrebno je da budu u helatnom obliku kao što je Cink Bisglicinat. On se sastoji od jednog molekula Cinka vezanog za dva molekula aminokiseline glicina. Pošto je vezan za glicin on nikako ne ometa ostale minerale u apsorpciji. Takođe on je bezbedan i naš organizam ga potpuno usvaja, a višak izbacuje, ne dolazi do taloženja u organizmu kao kod drugih oblika koji nisu helati. QNT Cink je u obliku bisglicinata koji organizam najviše i najbolje može iskoristiti.

PODACI O NUTRITIVNOJ VREDNOSTI:

Broj doza po pakovanju: 100
Sastav po serviranju (1 tableta):
Zinc 15mg


PAKOVANJE:

UPOTREBA: 1 tableta uz obrok.
Preporuka za uzimanje: Cink bi trebalo uzimati razdvojeno od vitamina koji sadrže kalcijum, gvožđe, bakar i namirnica koje sadrže dosta vlakana (mahunarke, kafa, ovsene pahuljice). Ukoliko koristite antibiotike potrebno je razdvojiti konzumaciju Cinka bar 2 sata.

"X SPORT" S.Z.T.U.R I TERETANA, Branimira Ćosića 11, Novi Sad | MB: 56419101 | PIB: 103278319