SCITEC Joint X

SCITEC Joint X
Ima na lageru
100 kapsula
25
1690 DinJOINT X - SCITECC NUTRITION

Čak 4 sastojka koji zajedno doprinose poboljšanju funkcije zglobova

Izgradnja hrskavice i održavanje njene elastičnosti

Uklanjanje bola u zglobovima

Pogodno za sportiste, profesionalce i rekreativce, kao i za osobe starijeg životnog doba


Oni koji se bave sportom, pa makar i rekreativno, pre će postati svesni važnosti zglobova, njihove pokretljivosti i eventualne boli, ali svi bi i te kako trebali biti svesni velikog značaja dobrog funkcionisanja zglobova.

Koštano-mišićni ili lokomotorni sistem ljudskog organizma vrlo je složen. Sastoji se od velikog broja kostiju, ligamenata, hrskavica, tetiva i mišića čije međusobno delovanje osigurava telu sposobnost pokreta. Pokreti našeg tela odvijaju se na spojnim mestima vezivnog tkiva između kostiju, a to su zglobovi. U telu ih ima čak 230.

Joint-X je kompleksna formula od čak 4 sastojka, namijenjenih za održavanje dobre funkcije zglobova. Sadrži dobro poznati i popularni glukozamin, zatim hondroitin, metilsulfonilmetan, takođe poznat kao MSM i želatin.

Glukozamin je najpoznatiji sastojak suplemenata za zaštitu zglobova. Jedan je od najbitnijih gradivnih blokova hrskavice, osigurava joj elastičnost i sposobnost ublažavanja udaraca te je čuva od oštećenja. Glukozamin sulfat se prirodno sintetiše u organizmu, međutim u uslovima ekstremnih opterećenja zglobova, na prumer prilikom napornih treninga organizmu je potrebna pomoć u vidu suplementacije. Takođe s godinama se smanjuje sposobnost organizma da stvara glukozamin i opet je preporuka korišćenje suplemenata sa glukozaminom. Hondroitin, još jedan dobro poznat sastojak proizvoda za zaštitu zglobova, poboljšava i održava strukturu i funkciju zglobova, sprečava razgradnju hrskavice, smanjuje bol i deluje antiupalno. MSM, organsko sumporno jedinjenje sa širokim spektrom delovanja, a najznačajniji je u sposobnosti obnavljanja vezivnog tkiva i mogućnosti uklanjanja bolova prouzrokovanih upalom. Želatin je derivat kolagena, glavnog proteina vezivnog tkiva. U sastavu želatina u velikoj meri su zastupljene aminokiseline glicin i prolin koje veoma važne za stabilnost i regeneraciju hrskavice.


PODACI O NUTRITIVNOJ VREDNOSTI:

Broj doza po pakovanju: 25
Sastav po serviranju (4 kapsule):
Glukozamin-sulfat 1024mg
Želatin 500mg_
Hondroitin-sulfat 324mg
Metilsulfonilmetan – MSM 200


PAKOVANJE: 100 kapsula.

UPOTREBA: 4 puta dnevno po 1 kapsula, uz obrok.

Informacija o alergenima: sadrži školjkaše i ljuskare. Proizvodi se u pogonu u kome se prerađuju: mleko, jaja, gluten, soja, kikiriki, jezgrasto voće, riba i školjkaši.
"X SPORT" S.Z.T.U.R I TERETANA, Branimira Ćosića 11, Novi Sad | MB: 56419101 | PIB: 103278319