MAXLER 100% Collagen Hydrolysate

500g

MAXLER 100% Collagen Hydrolysate
Ima na lageru
500g
50
3990,00 RSD100% COLLAGEN HYDROLYSATE - MAXLER

- Čist kolagen protein za zdrave zglobove
- Povećava elastičnost kože
- Ubrzava rast kose i noktiju
- Obezbeđuje goveđi protein visokog kvaliteta i visoke bio-dostupnosti

Kolagen je glavni strukturalni protein u vanćelijskom prostoru i sastavni je deo raznih vrsta vezivnog tkiva u organizmu. Kod sisara predstavlja najzastupljeniji protein jer je zastupljen u 25–35% ukupne količine telesnih proteina. Sastoji se od međusobno povezanih aminokiselina koje čine vezivno tkivo tetiva, ligamenata i kože.

Hidrolizat kolagena je enzimski ili hemijski obrađen kolagen dobijen iz goveđe, volovske ili svinjske kože i kostiju. Hidrolizat kolagena se sastoji od hidrosolubilnih peptida različitih molekulskih masa. Ovi peptidi su bogati aminokiselinama koje se nalaze u kolagenu. Hidrolizom kolagena animalnog porekla dobija se heterogena smesa proteina – želatin – koji se kao takav ne može naći u prirodi, već se dobija kuvanjem goveđih, svinjskih i volovskih kostiju i kože. Prema biološkoj vrednosti, kolagen spada u nepotpune proteine jer je deficitaran u L-triptofanu.

Kolagen je komponeta koja se već destinama godina koristi kao sastojak svih "Beauty" proizvoda. Kolagen je najvažnija belančevina u ljudskom organizmu. On obuhvata oko 40% od svih belančevina i osnovni je deo vezivnog tkiva. Odgovoran je za stanje kože, očne jabučice, kostiju, kose i noktiju. Na osnovu najnovijih naučnih istraživanja stanje kolagena u organizmu određuje biološki uzrast čoveka, što se najviše vidi po promenama na koži.

Kolagen je amino kiselina koja je zastupljena u telu ali povećnjem godina tj starenjem njena koncetracija se smanjuje. Prvi pokazatelji da Vam je potrebna dodatna suplemetacija kolagenom je gubitak elastičnosti kože, gubitak sjaja i kvaliteta kose i noktiju kao i bolovi u zglobova.

PODACI O NUTRITIVNOJ VREDNOSTI:

Broj doza po pakovanju: 50
Sastav po serviranju (10g - jedna dozirna merica:
Energetska vrednost 4 kcal/155 kJ
Proteini ( hidrolizat goveđeg kolagena (100%). 9,1g
Ugljeni hidrati
od čega šećeri
0g
0g
Masti
od čega zasićene masti
0g
0g
So 0g


PAKOVANJE: 500g

UPOTREBA: Sadržaj jedne dozirne merice (10g) razmutiti u 250ml vode.

"X SPORT" S.Z.T.U.R I TERETANA, Branimira Ćosića 11, Novi Sad | MB: 56419101 | PIB: 103278319