NOW Saw Palmetto Berries 550mg

100 kapsula

NOW Saw Palmetto Berries 550mg
Ima na lageru
100 kapsula
100
1990,00 RSD
1990,00 RSD
* ovo je cena isključivo za
naručivanje preko web shopaSAW PALMETTO BERRIES - NOW FOODS....

Saw Palmetto (testerasta palma) je biljka poreklom iz Severne Amerike. Upotrebljava se kod beningne hiperplazije prostate i hronične infekcije mokraćnih puteva. Aktivni sastojci su liposterolni ekstrakt koji obezbeđuje kiseline, sterole i estre. Veruje se da ovaj ekstrakt u prostati smanjuje količinu dihidrotestosterona (aktivnog oblika testosterona) i inhibira dejstvo zapaljenskih supstanci koje mogu da doprinesu benignoj hiperplaziji prostate.
Uglavnom u dobi preko 60 godina života, dolazi do pada u lučenju testosterona, što je kompenzvano povećanim pretvaranjem postojećeg testosterona u dihidrotestosteron. Kao posledica toga dolazi do uvećanja tkiva prostate, odnosno beningnog tumora prostate.
U Evropi su postali jedan od vodećih metoda za lečenje BHP. Trogodišnja studija u Nemačkoj je da redovno korišćenje ovog ekstrakta smanjuje noćno mokrenje kod 73% pacijenata i značajno poboljšava protok mokraće.

SASTAV PO SERVIRANJU (2 kap.)

Saw Palmetto (Serenoa repens) (Fruit) 1.1 g


PAKOVANJE : 100 kapsula

NAOMENA : Pored starijih osoba Saw Palmeto se preporučuje i sportistima a naročito onima koji koriste anaboličke steroide, jer pored toga što štiti prostatu i što sprečava pojavu bubuljica i opadanje kose, znatno umanjuje mogućnost i dobijanja ginekomastije.

UPOTREBA : 2 puta dnevno po 2 kapsule posle obroka.
"X SPORT" S.Z.T.U.R I TERETANA, Branimira Ćosića 11, Novi Sad | MB: 56419101 | PIB: 103278319